Rocky maakte de switch

Zijn creativiteit bracht hem van meubelmaker naar Game Art, waarna Rocky uiteindelijk zijn passie vond in Game Development en Software Development. Bij het Fasttrack-programma van JCore zet hij zijn carrière in de hoogste versnelling. Wat inspireerde Rocky om de switch te maken?

Rocky maakte de switch naar Software Development

Hoe het allemaal begon

“Als meubelmaker merkte ik al snel dat ik dit niet mijn hele leven wilde doen. In mijn vrije tijd game ik graag en ben ik creatief bezig met onder andere leerbewerken. Tijdens de zoektocht naar mijn passie ben ik gestart met de studie Game Art. Bij de studie Game Art leer je hoe een game er visueel uit moet zien.”

Bij toeval kwam hij via de docent ook in aanraking met de code achter de game (Game Development). Toen hij hier heel makkelijk zijn weg in wist te vinden, is het balletje gaan rollen.

Game Development vs. Software Development

Achter alle acties in een game zit code, dit is Game Development. “Als het poppetje bijvoorbeeld kan springen, dan is dat geprogrammeerd.” Game Development en Game Art zijn eigenlijk vergelijkbaar met Backend en Frontend Development.

Hoe hij uiteindelijk terecht is gekomen bij Software Development? “Ik had een punt bereikt in mijn carrière waarop mijn groeicurve niet meer zo steil was. Ik wilde graag mijn skillset verbreden, heb ik de stap gemaakt naar Software Development.”

"De vertaalslag van functionele eisen naar functionele code is ook creatief bezig zijn."

Tijdens zijn vorige project heeft Rocky de feedback gekregen dat hij sterk is in conceptueel denken. De functionele eisen komen bij Game Development binnen via het Game Design. Bij Backend is dit via de Product Owner. Er is ook niet een groot verschil in wat je oplevert, een game of een applicatie: het is beide software waar je aan bouwt.

Toch zijn er ook verschillen: “De functionele eisen via een Product Owner gaven mij meer duidelijkheid.” Ook kan Rocky nu meer genieten van gamen na werktijd: “Als je games aan het maken bent, zie je vaker wat er mis is aan een game. Nu ik daar weer meer afstand van neem, is dat gelukkig minder.”

Toekomst

Of hij Game Development uitsluit voor de toekomst, weet hij niet zeker: “Gamen blijft mijn passie, maar bij Software Development ben ik voor nu beter op mijn plek. Zeker de afwisseling bij consultancy vind ik heel prettig. Dat ik naast werken voor de klant mij enorm kan ontwikkelen bij JCore, vind ik heel waardevol!”

Wil je meer weten over JCore?

Lees meer

Alumni JCore

JCore Alumni: Tom Raaff

Het JCore Fast Track telt inmiddels 15+ alumni. Developers die na drie jaar zijn doorgestroomd naar één van de expertbedrijven binnen ons netwerk. In deze