Het Fast Track Programma

Wil jij je in drie jaar ontwikkelen tot één van de beste developers van Nederland? Dan is het JCore Fast Track Programma echt iets voor jou.

Tafelvoetbal op kantoor

Geef je carriere een boost

Het Fast Track is jouw route naar senioriteit. Elke vrijdagmiddag ben je samen met de andere JCorians op het kantoor van JCore aanwezig en werk je onder begeleiding intensief aan de ontwikkeling van zowel je inhoudelijke skills, als je persoonlijke en sociale vaardigheden. Je krijgt training, workshops en spart met je team. Drie jaar lang met in ieder jaar een andere focus. Wat echter in elk jaar terugkomt, zijn de diverse sessies en opdrachten waar je samen met andere JCorians aan werkt. Daarnaast bezoek je interessante conferenties zoals J-Fall & J-Spring en doe je mee aan de Masters of Java. Maar er is ook tijd voor fun. Een potje tafelvoetbal, een bordspel, of gewoon gezellig kletsen met een biertje en een bitterbal. Op kantoor, of in de kroeg. Dat is immers ook persoonlijke ontwikkeling.

Het Fast Track

Jaar 1

Johan

We focussen op het versterken van je basiskennis. Denk aan technologieën voor back-end (Java 8 t/m 11 en Spring) en front-end (HTML & CSS en verschillende frameworks). Software moet ook gebouwd en gedeployed worden, dus CI/CD, Agile, build tools, build servers, ‘Mastering your IDE’ en testing worden ook ruim behandeld.

Daarnaast leren we je wat jou een goede Java Developer en Consultant maakt en leer je over het Java ecosysteem, waarin Oracle, de (Java) Influencers, de JVM en meer aan bod komen.

Jaar 2

In dit jaar is je persoonlijke ontwikkeling een extra aandachtspunt in het programma Samen Groeien. Wat kun je verbeteren? Je leert overtuigend argumenteren, presenteren en adviseren. Daarnaast leer je om te gaan met o.a. conflicten op de werkvloer en krijg je meer inzicht in verschillende bedrijfsculturen. Op techniek blijf je je uiteraard ook ontwikkelen. Zo komen onderwerpen als Cloud Native Java, Kafka Streams, Kotlin en Functional Programming in Scala aan bod.

Jaar 3

Het derde jaar staat in het teken van specialisatie. Waar ligt nu echt jouw passie binnen Java development? Tijdens de vrijdagen krijg jij de tijd kennis op te doen binnen jouw expertisegebied. Bijvoorbeeld door het volgen van (online) trainingen, het lezen van literatuur en het bijdragen aan open-source projecten. En natuurlijk deel je deze kennis weer met andere Java Developers. O.a. door het schrijven van blogs, artikelen voor vakbladen zoals Java Magazine en het geven van talks op conferenties of Meetups.

Drie jaar lang training

Na het volgen van het JCore Fast Track Programma kun je als Java Developer doorstromen naar ons zusterbedrijf JDriven. Mocht je ambitie meer liggen bij de front-end stack, dan kun je terecht bij ons zusterbedrijf Divotion. De (technische) lat ligt hoog bij deze bedrijven. Gemiddeld kunnen developers dan ook pas met zes tot acht jaar ervaring bij JDriven of Divotion terecht. Met het JCore Fast Track Programma kun je al na drie jaar een van de specialisten van JDriven of Divotion worden.

Werkervaring opdoen is niet alleen uurtjes maken. Het gaat ons erom dat je ook daadwerkelijk wat leert. Daarom zoeken wij altijd een werkopdracht voor je die bij jou past. Die jou uitdaagt. Een opdracht waarin je ruimte krijgt te experimenteren en waarin je kunt werken met de nieuwste technologieën.

Meer vragen over JCore of het Fast Track? Bekijk de FAQ!

Wat onze alumni zeggen over het Fast Track