Scroll to top

Geef in drie jaar je carrière een boost

Na het volgen van het JCore Fast Track Programma kun je als Java Developer doorstromen naar ons zusterbedrijf JDriven. Mocht je ambitie meer liggen bij de front-end stack, dan kun je terecht bij ons zusterbedrijf Divotion. De (technische) lat ligt hoog bij deze bedrijven. Gemiddeld kunnen developers dan ook pas met zes tot acht jaar ervaring bij JDriven of Divotion terecht. Met het JCore Fast Track Programma kun je al na drie jaar een van de specialisten van JDriven of Divotion worden.

Werkervaring opdoen is niet alleen uurtjes maken. Het gaat ons erom dat je ook daadwerkelijk wat leert. Daarom zoeken wij altijd een werkopdracht voor je die bij jou past. Die jou uitdaagt. Een opdracht waarin je ruimte krijgt te experimenteren en waarin je kunt werken met de nieuwste technologieën.

Drie jaar lang training

Elke vrijdagmiddag ben je samen met de andere JCorians op het kantoor van JCore aanwezig en werk je onder begeleiding intensief aan de ontwikkeling van zowel je inhoudelijke skills, als je persoonlijke en sociale vaardigheden. Je krijgt training & workshops en spart met je team. Drie jaar lang met in ieder jaar een andere focus. Wat echter in elk jaar terugkomt, zijn de diverse sessies en opdrachten waar je samen met andere JCorians (ook uit andere jaren) aan werkt. Daarnaast bezoek je interessante conferenties zoals J-Fall & J-Spring en doe je mee aan de Masters of Java. Maar er is ook tijd voor fun. Een potje tafelvoetbal, een bordspel, of gewoon gezellig kletsen met een biertje en een bitterbal. Op kantoor, of in de kroeg. Dat is immers ook persoonlijke ontwikkeling.

Het Fast Track Programma

Eerste jaar – Sterke basis

In het eerste jaar van het JCore Fast Track Programma ligt de focus vooral op het versterken van je basiskennis. Zoals de technologieën voor backend (Java 8, 9, 10 & 11 en Spring) en frontend (HTML & CSS en Angular). Software moet ook gebouwd en gedeployed worden, dus Continuous Integration & Continuous Delivery/Deployment, Agile, Build tools, Build servers, ‘Mastering your IDE’ en Testing worden ook ruim behandeld. Daarnaast leren we je wat jou een goede Java Developer en Consultant maakt en leer je over het Java ecosysteem, waarin Oracle, de (Java) Influencers, de JVM en meer aan bod komen.

Tweede jaar – Techniek & persoonlijke ontwikkeling

In het tweede jaar van het JCore Fast Track Programma is je persoonlijke ontwikkeling een extra aandachtspunt. Dit programmaonderdeel heet ‘Samen Groeien’ en loopt ook door in het derde jaar. Wat kun je verbeteren? Waar kun je je meer in ontwikkelen? Je leert overtuigend argumenteren, presenteren en adviseren. Daarnaast leer je om te gaan met o.a. conflicten op de werkvloer en krijg je meer inzicht in verschillende bedrijfsculturen. Op techniek blijf je je uiteraard ook ontwikkelen. Zo komen onderwerpen als Cloud Native Java, Kafka Streams, Kotlin en Functional Programming in Scala aan bod.

Derde jaar – Specialisatie

Het derde jaar staat in het teken van specialisatie. Waar ligt nu echt jouw passie binnen Java development? Dat ga je samen met je Fast Track-begeleider en een buddy van JDriven bepalen. Tijdens de vrijdagen krijg jij de tijd kennis op te doen binnen jouw expertisegebied. Bijvoorbeeld door het volgen van (online) trainingen, het lezen van literatuur en het bijdragen in open-source projecten. En natuurlijk deel je deze kennis weer met andere Java Developers. O.a. door het schrijven van blogs voor onze website, artikelen voor vakbladen zoals Java Magazine, het geven van talks op conferenties en Meetups.

Wat JCorians over JCore zeggen

“Met het Fast Track ben je binnen drie jaar echt op een ander niveau. JCore begeleid je op het pad naar senior developer en houd daarbij rekening met je persoonlijke carrièrepad en doelen.”

Rick Suijkerbuik – Java Developer

Na het JCore Fast Track Programma

Ben je JCorian af na drie jaar? Wat ons betreft niet! Sterker nog: na het volgen van het Fast Track Programma mag jij je met recht senior developer noemen. En daarom bieden we jou de kans om aan te sluiten bij JDriven of Divotion. Daar blijven we investeren in jouw ontwikkeling, want als Java developer ben je nooit uitgeleerd.

JCore - Kantoor (1 of 261)
Meer weten over JCore of het Fast Track Programma? Neem contact op met Coen!

0643297002

coen.goedegebure@jcore.com