Scroll to top

Fast Track Programma

Geef in drie jaar je carrière een boost.

Na het volgen van het JCore Fast Track Programma kun je als Java Developer doorstromen naar ons zusterbedrijf JDriven of BigData Republic. De (technische) lat ligt hoog bij beide bedrijven. Gemiddeld kunnen Java Developers dan ook pas met zes tot acht jaar ervaring bij JDriven of BigData Republic aansluiten. Met het JCore Fast Track Programma kun je al na drie jaar een van de Java Development specialisten van JDriven of BigData Republic worden.

Werkervaring opdoen is niet alleen uurtjes maken. Het gaat ons erom dat je ook daadwerkelijk wat leert. Daarom zoeken wij altijd een werkopdracht voor je die bij jou past. Die jou uitdaagt. Een opdracht waarin je ruimte krijgt te experimenteren en waarin je kunt werken met de nieuwste technologieën.

4 uur per week

Drie jaar lang training

Elke vrijdagmiddag ben je samen met de andere JCorians op het kantoor van JCore aanwezig en werk je onder begeleiding intensief aan de ontwikkeling van zowel je inhoudelijke skills, als je persoonlijke en sociale vaardigheden. Je krijgt training & workshops en spart met je team. Drie jaar lang met in ieder jaar een andere focus. Wat echter in elk jaar terugkomt, zijn de diverse sessies en opdrachten waar je samen met andere JCorians (ook uit andere jaren) aan werkt.

Daarnaast bezoek je interessante conferenties zoals J-Fall & J-Spring en doe je mee aan de Masters of Java. Maar er is ook tijd voor fun. Een potje tafelvoetbal, een bordspel, of gewoon gezellig kletsen met een biertje en een bitterbal. Op kantoor, of in de kroeg. Dat is immers ook ‘persoonlijke ontwikkeling’.

Sterke basis

Eerste jaar

In het eerste jaar van het JCore Fast Track Programma ligt de focus vooral op het versterken van je basiskennis. Zoals de technologieën voor backend (Java 8, 9, 10 & 11 en Spring) en frontend (HTML & CSS en Angular). Software moet ook gebouwd en gedeployed worden, dus Continuous Integration & Continuous Delivery/Deployment, Agile, Build tools, Build servers, ‘Mastering your IDE’ en Testing worden ook ruim behandeld. Daarnaast leren we je wat jou een goede Java Developer en Consultant maakt en leer je over het Java ecosysteem, waarin Oracle, de (Java) Influencers, de JVM en meer aan bod komen.

Techniek & Persoonlijke Ontwikkeling

Tweede jaar

In het tweede jaar van het JCore Fast Track Programma is je persoonlijke ontwikkeling een extra aandachtspunt. Dit programmaonderdeel heet ‘Samen Groeien’ en loopt ook door in het derde jaar. Wat kun je verbeteren? Waar kun je je meer in ontwikkelen? Je leert overtuigend argumenteren, presenteren en adviseren. Daarnaast leer je om te gaan met o.a. conflicten op de werkvloer en krijg je meer inzicht in verschillende bedrijfsculturen. Op techniek blijf je je uiteraard ook ontwikkelen. Zo komen onderwerpen als Cloud Native Java, Kafka Streams, Kotlin en Functional Programming in Scala aan bod.

Specialisatie

Derde jaar

Het derde jaar staat in het teken van ‘specialisatie’. Waar ligt nou echt jouw passie binnen Java development? Dat ga je samen met je Fast Track-begeleider en een buddy van JDriven bepalen. Tijdens de vrijdagen krijg jij de tijd kennis op te doen binnen jouw expertisegebied. Bijvoorbeeld door het volgen van (online) trainingen, het lezen van literatuur en het bijdragen in open-source projecten. En natuurlijk deel je deze kennis weer met andere Java Developers. O.a. door het schrijven van blogs voor onze website, artikelen voor vakbladen zoals Java Magazine, het geven van talks op conferenties en Meetups.

JCorians in training

Na het JCore Fast Track Programma.

Ben je JCorian-af na drie jaar? Wat ons betreft niet! Sterker nog: je hebt na het volgen van het JCore Fast Track Programma een dusdanig niveau behaald, dat we je te gekke opdrachten kunnen aanbieden bij zowel JDriven als BigData Republic. En wij blijven investeren in jouw ontwikkeling, want als Java Developer ben je namelijk nooit uitgeleerd.

JCorian Johan

Meer weten over JCore of het Fast Track Programma van een JCorian zelf?

Neem contact op met Johan!

Johan Kragt

JCorian

Telefoon

06 304 01080

E-mail

johan.kragt@jcore.com