Scroll to top

Fast Track Programma

Geef in drie jaar je carrière een boost.

Na het volgen van het JCore Fast Track Programma kun je als Java Developer doorstromen naar ons zusterbedrijf JDriven. Mocht je ambitie meer liggen bij de frontend stack, dan kun je terecht bij onze zusterbedrijf Divotion. De (technische) lat ligt hoog bij deze bedrijven. Gemiddeld kunnen Developers dan ook pas met zes tot acht jaar ervaring bij JDriven of  Divotion. Met het JCore Fast Track Programma kun je al na drie jaar een van de specialisten van JDriven of Divotion worden.

Werkervaring opdoen is niet alleen uurtjes maken. Het gaat ons erom dat je ook daadwerkelijk wat leert. Daarom zoeken wij altijd een werkopdracht voor je die bij jou past. Die jou uitdaagt. Een opdracht waarin je ruimte krijgt te experimenteren en waarin je kunt werken met de nieuwste technologieën.

4 uur per week

Drie jaar lang training

Elke vrijdagmiddag ben je samen met de andere JCorians op het kantoor van JCore aanwezig en werk je onder begeleiding intensief aan de ontwikkeling van zowel je inhoudelijke skills, als je persoonlijke en sociale vaardigheden. Je krijgt training & workshops en spart met je team. Drie jaar lang met in ieder jaar een andere focus. Wat echter in elk jaar terugkomt, zijn de diverse sessies en opdrachten waar je samen met andere JCorians (ook uit andere jaren) aan werkt.

Daarnaast bezoek je interessante conferenties zoals J-Fall & J-Spring en doe je mee aan de Masters of Java. Maar er is ook tijd voor fun. Een potje tafelvoetbal, een bordspel, of gewoon gezellig kletsen met een biertje en een bitterbal. Op kantoor, of in de kroeg. Dat is immers ook ‘persoonlijke ontwikkeling’.

Sterke basis

Eerste jaar

In het eerste jaar van het JCore Fast Track Programma ligt de focus vooral op het versterken van je basiskennis. Zoals de technologieën voor backend (Java 8, 9, 10 & 11 en Spring) en frontend (HTML & CSS en Angular). Software moet ook gebouwd en gedeployed worden, dus Continuous Integration & Continuous Delivery/Deployment, Agile, Build tools, Build servers, ‘Mastering your IDE’ en Testing worden ook ruim behandeld. Daarnaast leren we je wat jou een goede Java Developer en Consultant maakt en leer je over het Java ecosysteem, waarin Oracle, de (Java) Influencers, de JVM en meer aan bod komen.

Techniek & Persoonlijke Ontwikkeling

Tweede jaar

In het tweede jaar van het JCore Fast Track Programma is je persoonlijke ontwikkeling een extra aandachtspunt. Dit programmaonderdeel heet ‘Samen Groeien’ en loopt ook door in het derde jaar. Wat kun je verbeteren? Waar kun je je meer in ontwikkelen? Je leert overtuigend argumenteren, presenteren en adviseren. Daarnaast leer je om te gaan met o.a. conflicten op de werkvloer en krijg je meer inzicht in verschillende bedrijfsculturen. Op techniek blijf je je uiteraard ook ontwikkelen. Zo komen onderwerpen als Cloud Native Java, Kafka Streams, Kotlin en Functional Programming in Scala aan bod.

Specialisatie

Derde jaar

Het derde jaar staat in het teken van ‘specialisatie’. Waar ligt nou echt jouw passie binnen Java development? Dat ga je samen met je Fast Track-begeleider en een buddy van JDriven bepalen. Tijdens de vrijdagen krijg jij de tijd kennis op te doen binnen jouw expertisegebied. Bijvoorbeeld door het volgen van (online) trainingen, het lezen van literatuur en het bijdragen in open-source projecten. En natuurlijk deel je deze kennis weer met andere Java Developers. O.a. door het schrijven van blogs voor onze website, artikelen voor vakbladen zoals Java Magazine, het geven van talks op conferenties en Meetups.

De Fasttracker

Heel gaaf het JCore Fast Track, maar je wilt natuurlijk wel makkelijk kunnen zien wanneer welke onderwerpen behandeld worden. Speciaal daarvoor hebben we de Fasttracker ontwikkeld; een app waarin het programma van elke JCorian inzichtelijk is gemaakt. Je kunt zien wanneer welke onderwerpen aan bod komen, wie de sessie verzorgt en of er voorbereiding of huiswerk aan te pas komt.

Daarnaast hebben we de app uitgebreid met de functionaliteit om ook je aanwezigheid door te geven, of je mee wilt ontbijten of lunchen en of je “Vaatwasser-koning” bent voor die dag.

Nieuwe features worden continue toegevoegd door de JCorians, zo is het sinds kort mogelijk om ook feedback op een sessie te geven, zodat we deze nog beter kunnen maken.

Ons specialisatiejaar

Het derde jaar van het Fasttrack stond voor mij en de rest van team Masterbranch in het teken van zelfstandigheid en kennisverdieping. Na twee jaar elke week een workshop te hebben gevolgd, mochten we dit jaar onze tijd zelf indelen om onszelf te specialiseren.

Om het meeste uit die tijd te halen hebben we een ‘buddy’ van JDriven ter beschikking gehad waarmee we over de inhoud van de specialisatie konden sparren.

Elk van ons heeft de kennis die we op hebben gedaan uitgedragen in de vorm van blogposts, conference talks of workshops. Zo hebben we kunnen laten zien wat voor groei we hebben doorgemaakt in het fasttrack, en dat we de kwaliteit en kennis in huis hebben van een senior developer. Na het eindresultaat gepresenteerd te hebben aan JDriven ben ik ontzettend blij en trots om een nieuw pad te mogen beginnen bij JDriven.

Als afsluiter van het fasttrack en klap op de vuurpijl hebben we samen met Bas en Erik een fantastische dag op het circuit van Zandvoort gehad, waar we in de mooiste sportbolides het circuit onveilig mochten maken.

— Casper Rooker

Java Developer bij JDriven, JCore Alumnus

JCorians in training

Na het JCore Fast Track Programma.

Ben je JCorian-af na drie jaar? Wat ons betreft niet! Sterker nog: je hebt na het volgen van het JCore Fast Track Programma een dusdanig niveau behaald, dat we je te gekke opdrachten kunnen aanbieden bij zowel JDriven als Divotion. En wij blijven investeren in jouw ontwikkeling, want als Java Developer ben je namelijk nooit uitgeleerd.

JCorian Johan

Meer weten over JCore of het Fast Track Programma?

Neem contact op met Johan!

Johan Kragt

Managing Partner & Java Developer

Telefoon

06 304 01080

E-mail

johan.kragt@jcore.com