JCore Alumni: Niels van Nieuwenburg

Het JCore Fast Track telt inmiddels 15+ alumni. Developers die na drie jaar zijn doorgestroomd naar één van de expertbedrijven binnen ons netwerk. In deze rubriek vertellen ze over hun tijd bij JCore, hun leercurve en de stap naar JDrivenDivotion of Scyon. Deze editie de beurt aan Niels, recent gestart als security engineer bij Scyon.

Niels

‘Waar stond je voordat je bij JCore begon?’

“Hiervoor heb ik één baan gehad, waar ik begon met een traineeship en mijn OCA- en OCP-certificaten heb gehaald. Destijds zelfs nog voor Java 7. Na dat eerste jaar zwakte mijn leercurve wat af en begon ik dat te missen. Via Max, een van de eerste JCorians, kwam ik terecht bij JCore en heb ik een Docker workshop gevolgd. Daar raakte ik aan de praat met Bas, oprichter en voormalig managing partner van JCore. Hij overtuigde mij om de overstap te maken. En in het eerste jaar bij JCore heb ik al meer geleerd dan in mijn hele carrière daarvoor. Eenmaal hier begreep ik dat de wereld van software development een stuk groter was dan ik dacht. ”

‘Was JCore alles waar je van droomde?’

“Ik moet zeggen, ik heb niet veel andere opties bekeken. Wel een beetje om me heen gekeken, maar niets was zo interessant als JCore. De mogelijkheid om drie jaar lang les te krijgen van experts binnen het vakgebied was uniek. En de informele sfeer is ook erg typerend voor JCore. Managers proberen je vaak binnen te halen en te laten denken dat ze er echt voor je zijn. Maar de werkelijkheid is vaak toch anders. Bij JCore was dat niet zo. Bas stond echt tussen ons in en had oprechte aandacht voor ons. Ook leuk om samen te tafelvoetballen, meedoen met board game avonden en zo nu en dan een tripje naar de Mac te maken.”

‘Wat vond je van het Fast Track en welke specialisatie heb je gekozen?’

“Het Fast Track biedt je een bredere blik op de software-wereld. Het gaat verder dan tools en technieken en zoomt in op concepten en geeft diepgang op bepaalde onderwerpen. Dat biedt handvatten om bij de klant verder uit te zoeken wat je op vrijdagmiddag hebt opgepikt bij JCore. Het klassikale aspect van het Fast Track is leuk en gezellig. Door presentaties aan elkaar te geven over wat je geleerd hebt maak je de theorie nog meer eigen en daar leer je ook weer van.

Gedurende het Fast Track heb ik veel geleerd bij een aantal opdrachtgevers. Zo heb ik voor het eerst met microservices gewerkt en Spring Boot, Grafana en Kafka goed leren kennen. Al vroeg in het traject kwam ik er achter dat ik een voorliefde heb voor security en ik heb er dus ook voor gekozen om mij te specialiseren in pentesten en red teaming. Ik vond het super vet om in de huid van een hacker te kruipen en te proberen machines op een legale manier binnen te komen. In dat laatste jaar heb ik veel oefeningen gedaan op HackTheBox en de lesstof van OSCP gevolgd. Uiteindelijk ging het mij vooral om kennis vergaren van hoe hacken in de praktijk werkt en die mindset te ontwikkelen. Daarmee kan ik de code van klanten weer verbeteren.“

‘Je ging na JCore naar JDriven en bent sinds kort Scyon-ees. Vertel, hoe zit dat?’

“Mijn passie voor cybersecurity was er al, maar Scyon nog niet. Dus toen was JDriven nog de logische stap binnen Conflux. Maar ik wist al wel dat het in het vat zat. Dus ik ben blij en trots dat ik mij inmiddels Software Security Specialist mag noemen bij Scyon en mijn interesse hierin verder kan ontwikkelen.”

Lees meer

Alumni JCore

JCore Alumni: Tom Raaff

Het JCore Fast Track telt inmiddels 15+ alumni. Developers die na drie jaar zijn doorgestroomd naar één van de expertbedrijven binnen ons netwerk. In deze