JCore Alumni: Jesse Wouters

Het JCore Fast Track telt inmiddels 15+ alumni. Developers die na drie jaar zijn doorgestroomd naar één van de expertbedrijven binnen ons netwerk. In deze rubriek vertellen ze over hun tijd bij JCore, hun leercurve en de stap naar JDrivenDivotion of Scyon. Deze editie de beurt aan Jesse, recent gestart als back-end developer bij JDriven.

‘Waarom koos je drie jaar geleden voor JCore?’

Ik werkte al in de detachering, maar merkte dat ik niet op m’n plek zat. Ik was een beetje een nummertje en was op zoek naar meer begeleiding in het begin van mijn carrière. Precies dat heb ik gevonden bij JCore. Dat we binnen het Fast Track vier uur per week aan de slag gingen met het verbreden van onze kennis vond ik top. Het is namelijk lastig om dat alleen in je vrije tijd te doen, daarin wil je ook gewoon sporten en leuke dingen doen. Dat het in m’n werkweek verwerkt zat vond ik top.

‘Wat vond je van het Fast Track?’

Het Fast Track was heel leerzaam. Hoewel ik vooral geïnteresseerd ben in back-end vond ik het ook leuk om front-end dingen te leren en aan mijn soft skills te werken. De leukste sessies in het Fast Track vond ik de sessies omtrent AWS-cloud en de Java Magazine-sessies, waarin we een artikel in het magazine uitzochten en ons daarin verdiepten. Ik dook in een artikel over AWS Lambdas en deelde mijn inzichten in een presentatie met de groep. Het Fast Track is in brede zin interessant en nuttig omdat je beter leert waar je passies liggen. Wil ik echt back-end doen? Of toch liever front-end, zoals Tom? Je leert in drie jaar het hele landschap kennen en weet een stuk beter wat er is en waar je interesses liggen.

 

Wat ik ook fijn vond is de gastvrije en veilige leeromgeving. Er bestaan geen domme vragen hier, zeker niet in het Fast Track. Iedereen is behulpzaam en staat klaar om je vragen te beantwoorden. Halverwege het Fast Track was ik niet helemaal tevreden met m’n opdracht. Maar daar kon ik gewoon goede gesprekken over voeren, er werd niet gezegd dat ik het maar moest laten werken. Ik hecht veel waarde aan de collegiale sfeer en kom met veel plezier naar kantoor.

‘Na 2,5 jaar was het tijd voor je specialisatie, hoe ging dat?’

Ik ben in de wereld van Kubernetes Operators gedoken. In het begin was het lastig de scope te bepalen, om te bedenken wat je nou precies wil vertellen. Maar met begeleiding van Riccardo van JDriven ging dat uiteindelijk goed. Het is een super informatief half jaar geweest en het gaat heel snel. Maar als je dan staat te presenteren wat je hebt geleerd is dat wel heel tof. Je groeit snel in drie jaar JCore.”

‘Hoe bevallen je eerste maanden bij JDriven?’

“Goed! Ik kende JDriven natuurlijk al goed en werd ook in de eindfase van m’n specialisatie al veel betrokken bij bijvoorbeeld Tech Radar sessies, maar ook het jaarlijkse weekendje weg. Het is tof om bij deze club te horen, mensen die wel echt kunnen zeggen dat ze experts zijn in hun vakgebied. Daar wil ik ook naartoe. En ik vind het tof dat het een relatief kleine club is. Dat houdt het persoonlijk en zorgt dat ik geen nummertje wordt.” 

Wil je weten of JCore en het Fast Track bij jou passen? Lees hier meer of bekijk direct de vacature.

Lees meer

Alumni JCore

JCore Alumni: Tom Raaff

Het JCore Fast Track telt inmiddels 15+ alumni. Developers die na drie jaar zijn doorgestroomd naar één van de expertbedrijven binnen ons netwerk. In deze