Scroll to top

Wie wij zijn

Logozuil

Geboren vanuit JDriven.

JCore is in 2016 opgericht vanuit JDriven. JDriven staat voor vakmanschap. Daarom werken er uitsluitend bevlogen vakspecialisten die niets liever doen dan hun vaardigheden en passies delen met elkaar en met anderen. Door hun toewijding en betrokkenheid voegen ze voor elke klant en aan elk project aantoonbaar waarde toe.

Als nichespeler met een bovengemiddeld kennisniveau hebben de collega’s bij JDriven altijd oog voor innovaties en nieuwe technologieën. Ze werken in scrum teams aan uitdagende projecten voor de top 250 organisaties in Nederland, (semi) overheden en startups, vaak op locatie bij klanten. JDriven ontwikkelt, adviseert, geeft leiding en trainingen op basis van kennis van Java, omliggende technologieën, architectuur, agile en devops.

Meer handvatten en focus om het IT landschap echt te kunnen begrijpen

Bas Knopper, zelf Java Developer, is oprichter en oud Managing Partner van JCore. Vanaf het moment dat Bas ging werken als Java Developer miste hij structuur over de as van groei. Een duidelijk te volgen pad, en drive met andere collega’s om een weg te vinden in die enorme wereld van Java development. Hij wilde zichzelf ontwikkelen, maar kreeg daar niet genoeg ruimte en handvatten voor. De steile leercurve vanuit zijn studie was vervangen door een constante prioriteit voor het toevoegen, of onderhouden van functionaliteit van productiesoftware. Ook dat is bijzonder leerzaam, maar je leercurve hoeft niet op te houden na je studie.

``Wat mij betreft blijft er geen talent onbenut``

— Bas W. Knopper

Oud Managing Partner

Bas Knopper - Managing Partner JCore

Versneld naar JDriven als Senior Developer.

Deze uitdaging heeft Bas in 2016 geïnspireerd tot het starten van JCore en het ontwikkelen van het JCore Fast Track Programma. Hij wilde ambitieuze Java Developers een betere en sterkere basis bieden. Meer dan een sterke basis, want met het programma heeft Bas samen met JDriven collega’s een ontwikkelingstraject neergezet dat het voor Java talenten mogelijk maakt uit te groeien tot een van de beste Java Developers van Nederland. Een unieke combinatie van werken en je continu verder ontwikkelen. Een programma met een knipoog naar de Formule 1. Want net als bij de Formule 1 zijn snel schakelen naar de hoogste versnelling, goed sturen, zo nu en dan remmen en het blijven volgen van de juiste weg dé bouwstenen voor succes.

JCorian Johan

Implementatie is slechts gereedschap, het gaat om het concept

Johan Kragt, JCore alumni, is Managing Partner van JCore. Hij is bij JCore begonnen als Java Developer met enkele jaren ervaring in Java. Vanuit JCore heeft hij een opdracht gedaan waar met Spring werd gewerkt en een opdracht waar op Java Enterprise Edition werd ontwikkeld. De toegevoegde waarde van het JCore Fast Track was de ontwikkeling van conceptueel begrip. Daarmee wordt de specifieke framework of tool keuze minder relevant omdat het uiteindelijk gaat om het oplossen van een specifiek probleem. Deze kennis en vaardigheden brengen je dichter naar Senior Developer.
Na het 3 jarig Fast Track heeft Johan als Senior Developer gewerkt bij JDriven waarna hij de Managing Partner van JCore is geworden.

``Het JCore Fast Track heeft mij heel veel gebracht, dat wil ik doorgeven``

— Johan Kragt

Managing Partner