Scroll to top

Sander Krabbenborg

Bij JCore hebben we als doel om enthousiaste developers te verbinden, kennis te delen en groei te stimuleren. Met het Fast Track begeleiden we JCorians binnen drie jaar tot senior developer. Hoe ervaren onze JCorians dat zelf? In deze rubriek stellen we ze een aantal vragen en delen ze hun ervaringen. Deze keer: Sander Krabbenborg.

‘Hoe kwam je bij JCore terecht en waarom heb je de stap gezet?’

“Als developer wordt je natuurlijk regelmatig benaderd. Uiteindelijk begon het bij mij te kriebelen omdat ik op zoek was naar meer mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Bij JCore krijg je middels het Fast Track vier uur per week om intern getraind te worden. Dat ontwikkeling hier centraal staat is daarom niet zomaar een loze belofte. Ze voegen wat dat betreft echt de daad bij het woord. Bij veel organisaties moet je persoonlijke ontwikkeling in je eigen tijd doen, en wordt het toch van je verwacht. Daarom is het prettig dat het hier gewoon wordt ingepland.

JCore - Kantoor (76 of 261)
JCore - Kantoor (132 of 261)

‘Hoe kijk jij naar je ontwikkeling als developer?’

“Als developer is er geen specifiek traject dat je moet volgen om een senior developer te worden, laat staan dat je ooit bent uitgeleerd. Bij JCore wordt je aan de hand genomen en laten ze zien wat de mogelijkheden zijn. Bij de trainingen die we krijgen binnen het Fast Track worden veel onderwerpen geïntroduceerd. Bijvoorbeeld de frameworks die er in het Java-domein worden gebruikt. Daarmee zorgen ze er vooral voor dat je het concept erachter begrijpt. Dat zorgt er dan weer voor dat je dingen in perspectief kunt plaatsen. Die kennis neem je mee naar je opdracht.”

‘Hoe verloopt jouw ontwikkeling nu?’

“Bij mijn opdracht heb ik een vrij steile leercurve, maar word ik als het nodig is ook goed geholpen door mijn team. Developen is wat mij betreft ook wel echt een proces dat om zelf leren draait. Een goed team met leuke, moderne software en talen maakt het makkelijker. JCore, en de andere bedrijven binnen de Sparkler-familie, spelen daar ook een rol in. We delen onderling veel kennis in het #TechDesk-Slackkanaal, waar ook JDriven en Divotion in zitten. Daar worden regelmatig technische kwesties besproken en er wordt enthousiast op gereageerd. Iedereen is bereid te helpen. Daar leer ik zelf ook weer van en geeft ook vaak genoeg een soort aha-moment. Dat is wel een grote toegevoegde waarde, dat je een heel team van experts hebt die bereid zijn om je te helpen en je vraag te beantwoorden.

Meer weten over JCore of het Fast Track Programma? Neem contact op met Coen!

0643297002

coen.goedegebure@jcore.com