Scroll to top

Meet the JCorians

Ervaar zelf

De passie van onze JCorians

We kunnen vertellen hoe we bij JCore te werk gaan,  maar misschien is nog wel het best om het van de JCorians zelf te horen. Vandaar dat we onze JCorians hebben gevraagd om te vertellen bij welke klant ze zitten en hoe ze het Fast Track & JCore ervaren. Het resultaat daarvan is hieronder te lezen per JCore Fast Track Team. Klik de andere teams vooral ook uit om hun ervaringen te lezen!

Derde (laatste) Fast Track Jaar

JCorian Tom

“Zodra JCore het vertrouwen in je heeft, doen ze er alles aan om je te laten uitgroeien tot een top Java Developer.”

Tom Raaff

Vooropleiding: Composition & Music Technology, Traineeship Java Developer

Project Ik werk momenteel bij netbeheerder Alliander. We hebben net een project afgerond dat het voor klanten mogelijk maakt online een aanvraag voor openbare verlichting in te sturen. Daarnaast loopt een project waarmee klanten online een contract kunnen goedkeuren.

Over JCore Als je komt solliciteren bij JCore moet je een aantal testen doen. Uit die testen bleek dat ik nog niet voldoende Java development-kennis had. Ik kreeg een berg huiswerk mee en kon over een paar maanden terugkomen. Je wordt dus blijkbaar niet zomaar aangenomen en je moet echt hard je best doen om erbij te komen. Daardoor gaf deze kans me nog meer vertrouwen dat ik het kan en dat motiveerde me er vol voor te gaan!

JCorian Ruud

“Dat kennisontwikkeling bij JCore hoog in het vaandel staat, is geen loze belofte.”

Ruud Claassen

Vooropleiding Masters ‘Integrated Product Design’ en ‘Design for Interaction’, bachelor ‘Industrial Design’

Project Voor Philips (Healthcare) werk ik momenteel aan een platform dat artsen ondersteunt bij het opstellen van een behandelplan voor patiënten met prostaatkanker. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het ticket dat je oppakt binnen het scrumteam. Ik werk vooral aan de frontend (HTML, CSS/Sass, Angular 4) van een rapportage-tool. Daar worden resultaten van een MRI scan en/of biopsie ingevoerd en opgeslagen.

Over JCore Veel bedrijven benoemen dat kennisontwikkeling hoog in het vaandel staat, maar ik ken er maar weinig die dit in de praktijk ook daadwerkelijk faciliteren. Wel bij JCore. Het JCore Fast Track Programma is een doordachte en gestructureerde manier om relevante en actuele kennis en vaardigheden te blijven ontwikkelen. En waar vind je zoveel ‘soortgenoten’ rondlopen die enorm gemotiveerd en gepassioneerd zijn?!

JCorian Denise

“Het trainingsprogramma is niet alleen super; je werkt ook nog eens aan coole projecten voor leuke klanten.”

Denise Terpstra

Vooropleiding BA en rMA Archaeology of the Mediterranean and the Near East, Java (OCA/OCP)

Project Voor Alliander ben ik één dag in de week werkzaam in het Forza team dat een vijftal Kubernetes clusters op Amazon AWS beheert. Wij zijn o.a. verantwoordelijk voor een groot deel van de uitvoering van PoC’s voor nieuwe initiatieven. De andere dagen zit ik in het team Dynamo waar we een centrale applicatie bouwen voor de flexibele energiemarkt.

Over JCore Het JCore Fast Track Programma biedt uitgebreide mogelijkheden om continu te leren, mezelf te verbeteren en in korte tijd door te groeien naar een next level developer. Je krijgt coole projecten bij leuke klanten. Het enthousiasme van de JCorians en de geweldige sfeer hebben ervoor gezorgd dat ik me vanaf dag één helemaal thuis voel bij JCore!

JCorian Basit

“Ik wil snel groeien en het maximale uit mezelf halen”

Basit Hussain

Vooropleiding HBO informatica

Project Momenteel werk ik bij Portbase als een fullstack Dev Ops engineer. De werkzaamheden lopen uiteen van het oplossen van verschillende productie problemen tot het volledig oppakken en implementeren van een functionele wens van de klant.

Over JCore Snel groeien en het maximale uit mezelf halen. Ik stel mezelf doelen zowel professioneel als persoonlijk vlak. JCore is daarom een perfecte match voor mij want beiden hebben we groei hoog in het vaandel staan.

Ben je ambitieus? Wil je het maximale uit jezelf halen? In een omgeving vol gepassioneerde vakmannen en vrouwen? Dan heb je de keuze eigenlijk al gemaakt…

JCorian Toby

“Niet meer verdwalen in het overvolle ICT landschap van technieken en frameworks.”

Toby Nijman

Vooropleiding Technische Informatica

Project Bij Alphabet leasing in Breda werk ik aan een nieuw front- en backend die de oude implementatie binnen heel Europa gaat vervangen. Voor mijn backend-werkzaamheden werk ik o.a. met Java EE, Kafka en Camunda. Zo nu en dan help ik ook mee aan de frontend welke ontwikkeld wordt door middel van Angular. De applicaties draaien in Docker containers op een OpenShift-omgeving.

Over JCore Drie jaar lang iedere week vier uur training: het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het JCore Fast Track Programma is wat het belooft! Je krijgt tijd om gestructureerd veel kennis op te doen met gezellige collega’s, die dezelfde passie en drive hebben voor de techniek. En heel fijn: de opbouw van de training zorgt ervoor dat je niet meer verdwaalt in het overvolle ICT landschap van technieken en frameworks.

JCore Alumni

JCorian Deniz Turan

“Naast alle kennis binnen JCore, heb je ook alle kennis van JDriven tot je beschikking”

Deniz Turan

Vooropleiding ICT & Software Engineering

Projecten Ik werk als Software Engineer bij Philips Research en maak met het Prototype Pilot Factory-team prototypes en pilots voor verschillende research doeleinden. Onze werkzaamheden kunnen theoretisch per week verschillen. Een ontzettend leuke en leerzame werkomgeving met veel ruimte om te experimenteren met nieuwe technologieën.

Over JCore Ik had nooit verwacht dat ik op zowel technisch als soft-skill gebied zoveel in zo een korte tijd zou kunnen leren. De sfeer binnen het bedrijf is ook geweldig. We gamen met elkaar, spelen bordspellen, en hebben regelmatig uitjes. De platte structuur van JCore zorgt ervoor dat je makkelijk ook iets geregeld krijgt, het hoeft namelijk niet door meerdere management lagen heen, wat bij mijn vorige bedrijf wel het geval was.

JCorian Johan Kragt

“Hard werken en snel groeien, terwijl het voelt alsof je weekend al begonnen is.”

Johan Kragt

Vooropleiding Media Technologie

Project Momenteel werk ik bij de Nationale Politie aan een systeem dat de informatievoorziening regelt voor de agenten op straat. Het geeft me voldoening dat ik met dit grote project mag bijdragen aan de veiligheid van Nederland.

Over JCore De mensen bij JCore hebben echt een passie voor development. Jezelf ontwikkelen behoort tot je werkzaamheden, maar het wordt vooral verwacht dat je jouw ontwikkeling ook deelt met de anderen. We zijn niet alleen tijdens het werk, maar ook daarbuiten een sociale en leuke groep mensen.

JCorian Chiel van de Steeg

“Je werkt voor klanten waarbij de technology stack up-to-date is. Geen gerommel dus in oude technologieën”

Chiel van de Steeg

Vooropleiding BSc. & MSc. Human Movement Sciences

Project Ik werk nu voor ‘Yolt’, een startup van ING; wij ontwikkelen een applicatie voor de financiële markt. Met deze app weten klanten precies waar ze op financieel gebied aan toe zijn en kunnen ze betere financiële beslissingen maken. Bij Yolt werken we agile in feature-teams, waar ik ben begonnen als Backend Developer en daarna ben doorgestroomd als Data Engineer.

Over JCore Een belangrijk onderdeel van het JCore Fast Track Programma is het zoeken van opdrachten bij klanten met een interessante en up-to-date tech stack. Elke dag staat je persoonlijke ontwikkeling centraal, daarom heb je er niets aan als je met oude technologieën moet werken. Het vinden van kwalitatieve, interessante en leerzame opdrachten is daarom een belangrijk onderdeel van het programma. En dat je écht plezier hebt in je werk; alleen dan kun je namelijk groeien!

JCorian Cedric van Beijsterveldt

“Bij JCore kun je je snel ontwikkelen als Java Developer in een informele en gezellige sfeer.”

Cedric van Beijsterveldt

Vooropleiding BSc. Cognitieve Kunstmatige Intelligentie, MSc. Toegepaste Cognitieve Psychologie

Project Ik werk bij ICTU. Daar werk ik als Full-stack Developer aan een applicatie voor het kunnen volgen en administreren van de beroeps(binnen)vaart in Nederland.

Over JCore Ik wilde mezelf snel ontwikkelen als Java Developer en het JCore Fast Track Programma blijkt daarvoor meer dan geschikt. Ik ken geen ander bedrijf waar het mogelijk is om echt beter te worden in je vak. Daarnaast is de sfeer bij JCore informeel en gezellig en iedereen kent elkaar.

JCorian Casper Rooker

“Door het intensieve contact met mijn fanatieke collega’s, word ik gemotiveerd mezelf te blijven ontplooien.”

Casper Rooker

Vooropleiding HBO Informatica

Project Momenteel werk ik voor Portbase. Voor Portbase werken we aan een compleet nieuwe versie van het Port Community System (PCS). Met dit systeem krijgen bedrijven, organisaties en overheden toegang tot de digitale haven en kunnen zij zo gegevens uitwisselen. Scheepsbezoeken binnen de Nederlandse havens worden met dit systeem geregistreerd.

Over JCore Ook in het derde jaar word je continu aangemoedigd jezelf te ontplooien in het vakgebied. Niet alleen op technisch vlak, maar (vooral ook) in soft skills en dat helpt je in je projecten. Door de fanatieke collega’s om je heen en de JCore Fast Track-sessies blijf je gemotiveerd het maximale uit je ontwikkeling te halen. En niet onbelangrijk: bij JCore voel je je gemakkelijk thuis, omdat het een relatief klein bedrijf is.

JCorian Thomas

“Iedereen is super gemotiveerd om te blijven leren en groeien en dat werkt aanstekelijk.”

Thomas de Groot

Vooropleiding Informatica

Project Voor de ING bank, de afdeling leasing, werk ik in de backend aan een digitaal platform, die het mogelijk maakt voor bedrijven online een leasevorm af te sluiten. Ik zorg ervoor dat de juiste data wordt verkregen, zodat nieuwe klanten kunnen worden aangetrokken.

Over JCore Ik wil het maximale uit mijn jonge carrière halen. Dat kan ik bij JCore. Niet alleen door de intensieve training die we op de vrijdag krijgen. Maar vooral door de inspirerende collega’s om je heen die allemaal een pure passie hebben voor hun vak. We leren ook enorm veel van elkaar! Iedereen is super gemotiveerd om te blijven leren en groeien en dat komt ook doordat JCore je daarin enorm motiveert. Die positieve energie werkt gewoon aanstekelijk.

JCorian Daan

“Vier uur per week in een relaxte omgeving met andere jonge ontwikkelaars werken aan je skills”

Daan Pruijt

Vooropleiding Bachelor Geschiedenis, Master Information Studies

Project Momenteel werk ik bij Liander (netwerkbeheerder) aan het automatiseren van een aantal klantprocessen. Daarbij ontwikkel ik Spring Boot applicaties en beheer ik de CI/CD pipelines en de Kubernetes omgeving.

Over JCore Bij het grote consultancy bedrijf waar ik voorheen werkte, voelde ik me een nummer. Ik had behoefte aan een kleinschaligere werkgever, waar ik ook nog eens kan groeien. Het JCore Fast Track Programma beantwoordt aan die behoefte. Daarnaast is het leuk dat je met andere jonge ontwikkelaars in een relaxte omgeving werkt aan je skills. Vier uur per week. En dan niet in je eigen tijd, maar in de tijd van JCore!

JCorian Sjoerd

“JCore wil van high potentials echt goede Java Developers maken.”

Sjoerd During

Vooropleiding Culturele antropologie en ontwikkelingsstudies

Project Ik zit op de afdeling Grootzakelijk bij Alliander. Alliander heeft een nieuw cloud-platform met OpenShift aangeschaft. Daarvoor maak ik Java microservices en Angular web-apps ter ondersteuning van de business.

Over JCore Bij JCore draait het niet om winst maken, of snel groeien. Het doel is van high potentials goede Java Developers te maken. En dat merk je, want er wordt echt in jóu geïnvesteerd. En als jij dat met beide handen aanpakt. Als je houdt van je werk als Java Developer. En bereid bent keihard te investeren in zowel je technische als persoonlijke groei, dan kun je bij JCore écht uitgroeien tot een hele goede en succesvolle Java Developer!

JCorian Niels

“Vier uur per week kennis en kunde opdoen van mensen uit het vakgebied die er écht verstand van hebben.”

Niels van Nieuwenburg

Vooropleiding HBO Technische Informatica

Project Ik werk mee aan de ontwikkeling van de app Yolt. De app verzamelt financiële informatie van verschillende Britse rekeningen wanneer de gebruiker hier expliciet toestemming voor geeft. Met Yolt krijgen klanten een overzichtelijk en compleet financieel overzicht. Mijn rol is het koppelen van de bank API’s met het systeem van Yolt. Ik heb veel contact met verschillende banken in de UK, waarbij goede soft skills dus belangrijk zijn. In het tweede jaar gaan we daar actief mee aan de slag.

Over JCore Ik heb in het eerste jaar nog meer geleerd dan in mijn vier jaar werkervaring. Je krijgt wat het programma belooft: vier uur per week wordt je kennis en kunde door professionals bijgespijkerd. Daarnaast is het tof dat we mogen meedenken over hoe het JCore Fast Track Programma kan worden verbeterd. Daardoor voel ik mij echt een onderdeel van het bedrijf en krijg ik het gevoel dat mijn mening er daadwerkelijk toe doet.

Denise

Meer weten over JCore of het Fast Track Programma?

Neem contact op met JCorian Denise!

Denise Terpstra

JCorian

Telefoon

06 183 556 24

E-mail

denise.terpstra@jcore.com